Tiedote: Hybridikeskuksen suunnittelutilanne keväällä 2024

Hybridikeskuksen suunnittelutilanne keväällä 2024


Vimpelin kunta haluaa tiedottaa kuntalaisia ja niitä, joita asia koskee hybridikeskuksen suunnitteluvaiheesta.


1.Opintien varresta on hybridikeskukselle varattu tontti ja tätä aluetta parhaillaan kaavoitetaan opetus- ja kokoontumistilakäyttöön. Kaavan käsittely on edelleen kesken, mutta pyrimme siihen, että valtuusto voisi hyväksyä kaavan kevään 2024 kuluessa.


2.Tällä hetkellä suunnitteluryhmä miettii tilatarpeita, tilasuunnittelua ja tontin käyttöä.
3.Hybridikeskusta suunnitellaan 0-4 luokkalaisille sekä 0-6 luokkalaisille. Näistä erillisistä suunnitelmista ja selvityksistä lasketaan erilliset kustannusarviot, jotka esitellään päätöksentekoa varten valtuutetuille.


4.Samalla, kun tätä uutta koulurakennusta suunnitellaan, tekninen toimi on kilpailuttanut kuntokartoituksen yhteiskoulun ja lukion tiloista. Kartoituksella selvitetään, missä kunnossa koulurakennus on ja mitä korjauksia tarvitsee tehdä, että se kestää ja voi hyvin vielä seuraavat 50 vuotta. Näistä mahdollisista korjaustarpeista tarvitsemme kustannukset.


5.Lisäksi tällä hetkellä selvitetään mitä muutoksia Rantakylän vanhalle koululle / Rantakylän uudelle koulurakennukselle tulee tehdä, että siellä voi Hybridikeskuksen valmistumisen jälkeen jatkaa esim. päiväkoti toimintaansa.


6.Näillä kaikilla selvityksillä pyritään helpottamaan valtuutettujen päätöksentekoa sitten, kun päätetään, minkälainen koulu rakennetaan ja mihin rakennukseen kunnan muita toimia sijoitetaan.


7.Näiden kaikkien selvitysten toivotaan valmistuvan kevään 2024 kuluessa, jolloin tiedämme kustannusarvioita jokaisen kiinteistön muutos/rakennusvaiheesta.
Kuten huomaatte, selvityksiä on monenlaisia käynnissä ja paljon asioita vielä alkuvaiheessa ja suunnittelussa. Pyrimme tiedottamaan lisää, kun asiat etenevät.


Tekninen johtaja


Jarno Pulkkinen
jarno.pulkkinen(at)vimpeli.fi
040 651 7191

Tiedote 5.3..pdf (34.1 KB)