Kuntayhtymä Kymppi

TE-palvelujen järjestämisvastuu siirtyy kunnille 1.1.2025 alkaen ja työvoimapalveluista muodostuu kunnille uusi valtionosuustehtävä. Järjestämisvastuun myötä kunnille siirtyy pääosa nykyisin TE-toimiston vastuulla olevista henkilöasiakas-, työnantaja- ja yrityspalveluista. Kunnille siirtyy ELY-keskuksista myös TE-palvelujen hankinnat.

Etelä-Pohjanmaan Kymppikunnat (Alajärvi, Alavus, Evijärvi, Kauhava, Kuortane, Lappajärvi, Lapua, Soini, Vimpeli ja Ähtäri) ovat päättäneet muodostaa yhteisen työllisyyden järjestämisalueen.  Organisoitumismuotona tulee olemaan tarkoitusta varten perustettu Kuntayhtymä Kymppi.

Perustettava työllisyyden järjestämisalue täyttää asetetut kriteerit. Alue on maantieteellisesti yhtenäinen ja alueen työvoima on yli 28.000. Kuntayhtymän perussopimus ja työllisyysalueen järjestämissuunnitelma on hyväksytty jäsenkuntien kunnan- ja kaupunginvaltuustoissa lokakuun aikana. Valtioneuvostolta saadun tiedon mukaisesti työllisyysaluetta esitetään hyväksyttäväksi.

Työllisyysalueen valmistelutoimet toteutetaan vuoden 2024 aikana. Tavoitteenamme on rakentaa vaikuttava alueellinen työllisyyden hoidon kokonaisuus, jonka perustana on lähipalvelu

Kuntayhtymä Kympin väliaikainen sivusto löytyy Kauhavan kaupungin verkkosivulta osoitteesta www.kauhava.fi/kymppi