Lakeaharju

Lakiksen rinteet ovat syntyneet meteoriitin törmäyksestä maahan, jonka seurauksena nousi vuorijono nykyisen Lappajärven itärannalle. Jääkauden muovaama nykyinen kalliomuodostelma kohoaa noin 160 metriä meren pinnan yläpuolella.

Lakeaharjulla on erinomaiset puitteet muun muassa vaellukseen, patikointiin ja maastopyöräilyyn. Huipputason ampumahiihtostadionilta löytyvät pitkät, valaistut ja hyvin hoidetut hiihtoladut, jotka soveltuvat kesäisin myös rullahiihtoon.

Lakis Oy on pyörittänyt Lakeaharjun laskettelurinnettä jo lähes 20 vuotta. Yrittäjä on vaihtunut vuoden 2016 aikana, jonka jälkeen toimintaa on kehitetty mm. uusimalla rinneravintola, lumetuskalustoa ja rakentamalla uusia rinteitä. Lakiksen laskettelurinteen reunaan on rakentunut kesällä 2019 lähes 600 askelman (n. 400m) kuntoportaat yleisön  käyttöön kesäisin. Lakikselta löytyy myös Vimpelin toinen frisbeegolf-rata.

Välilasku toimii laskettelukaudella rinneravintolana ja muutoin ravintolaa voi vuokrata esimerkiksi kokouksiin ja tapahtumiin. Välilaskusta löytyy uudet kokous- ja saunatilat.

Lakeaharjulta löytyy myös karavaanarialue ja vuokramökkejä sekä uusi Lakis Areena, jossa järjestetään tansseja sekä sitä voi vuokrata  juhliin ja kokoontumisiin Lakaniemi-Pokela-Pyhälähti kyläseura ry:ltä.

Lakiksen kuntoportaatSport Center Lakis, rullahiihto