Tietoa Vimpelistä

Perustettu vuonna 1866
Asukasluku 3073 (31.12.2015)
Pinta-ala 328,61 km², josta 41,46 km² vesistöjä

Lappajärven itärannalla sijaitseva Vimpelin kunta on perustettu v. 1866. Vimpeli kuuluu hallinnollisesti Järviseudun seutukuntaan, Etelä-Pohjanmaan maakuntaan ja Länsi-Suomen lääniin.

Vimpelissä puhutaan Järviseudun murretta. Vimpelissä oli v. 2016 alussa 3073 asukasta. Vimpeli tarjoaa asukkailleen turvallisen ja yrittäjähenkisen ympäristön asumiseen ja työntekoon sekä hyvät liikunta- ja harrastusmahdollisuudet.

Vimpeli kykenee tarjoamaan asukkailleen hyvät julkiset ja yksityiset peruspalvelut. Rentolankartano Koy:n kautta kunnalla on 130 vuokra-asunnon tarjonta.

Vimpelissä asutaan väljästi ja lähellä luontoa. Oman kodin rakentajalle tarjotaan runsaasti tilavia ja kohtuuhintaisia tontteja.

Elinkeinoelämällemme antaa leimaa vahva metalliteollisuus ja yritteliäisyys. Rannilanmäen teollisuusalueelle on muodostunut paikallinen teollisuuskeskittymä.

Tilastokeskuksen yrityskantaluettelon mukaan Vimpelissä oli 31.12.2015
293 yritystä. Yrityselämämme lippulaiva ovat luonnollisesti Ruukin Vimpelin tehtaat, mutta lukumääräisesti suurin osa yrityksistä kuuluu henkilöstöltään ja liikevaihdoltaan pienyritysten luokkaan.

Yritystemme ja yritteliäisyytemme lisäksi meidät tunnetaan myös totta kai Vimpelin Vedosta, Pyöreästä kirkosta, Saarikentän pesäpallostadionista ja Lakeaharjun laskettelukeskuksesta. Vimpeli tunnetaan myös Reserviupseerikoulun edeltäjän, Vimpelin Sotakoulun kotipaikkana. Paikallista historiaa vaalitaan museoalueellamme.

Esitteemme