Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieltä koskevasta uutisoinnista

Maakuntalehti Ilkka-Pohjalainen on 12.3. ja 15.3.2021 kirjoittanut näyttävästi Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmielen somekäyttäytymisestä ja hänen yksityisen sometilinsä sisällöstä ja seuraajista. Jostain syystä Ilkka-Pohjalainen on itse itsensä ylentämällä mielestään kavunnut asemaan, jonka perusteella maakuntalehti katsoo olevansa oikeutettu sanelemaan siitä, milloin ja minkälaista selvitystä kenenkin on annettava. Näinhän asia ei ainakaan nykyisen lainsäädännön valossa ole, vaan kunnat voivat itsehallintonsa puitteissa ainakin vielä toistaiseksi määritellä sen, milloin vaativat selvitystä keneltäkin.

Kunnanjohtaja Leijonanmielen kanssa on solmittu laissa edellytetty johtajasopimus, jonka sisältö ei ole julkinen. Sopimuksessa on kuitenkin huomioitu myös sometoiminta, eikä Leijonanmielen viranhoitonsa yhteydessä harjoittama sometoiminta ole ollut millään lailla ristiriidassa johtajasopimuksen sisällön kanssa.

Vimpelin kunnan vaaleilla valituilla luottamushenkilöillä ei ole Ilkka-Pohjalaisen julkaisemien juttujen perusteella syytä vaatia kunnanjohtaja Leijonanmieleltä selvitystä asiassa. Leijonanmieli on hoitanut virkaansa myös yksityisten sometiliensä kautta, mutta Vimpelin kunnalla ei ole tässä asiassa huomautettavaa. Toteamme, että Leijonanmieli on julkaissut sometileillään monenlaista materiaalia, joista mikään ei ole ollut epäedullista Vimpelin kunnalle.

Vimpelin kunnan johtavien luottamushenkilöiden keskuudessa ollaan tyytyväisiä kunnanjohtaja Leijonanmielen sometoimintaan ja kiitollisia koko Järviseudun alueelle saadusta näkyvyydestä niin perinteisessä mediassa, kuin myös interaktiivisilla somealustoilla. Oli näiden tilien seuraajina sitten aidot ihmiset, tai jonkinlaiset valetilit, on Leijonanmieli toiminnallaan saanut aikaan positiivista julkisuutta ja edesauttanut ei vain Vimpeliä, vaan koko seutukuntaa. Tätä soisi maakuntalehdenkin arvostavan.

Matti Latvala, Vimpelin kunnanvaltuuston puheenjohtaja

Marja-Leena Laakso, Vimpelin kunnanhallituksen puheenjohtaja