Uusi Kymppi-hankkeen projektijohtaja

Uutiset

24.1.2024

Anna-Elina Levijoki Kymppi-hankkeen projektijohtajaksi

Kympin työllisyysalueen valmisteluhankkeen projektijohtajan tehtävässä on aloittanut alajärveläistaustainen Anna-Elina Levijoki. Hän siirtyy projektijohtajan tehtävään TE-toimiston palvelupäällikön tehtävästä. Projektijohtajan tehtävä tuli avoimeksi aiemman projektijohtajan Anna Niemisen siirtyessä hoitamaan työllisyysalueen valmistelujohtajan tehtävää.  

TE-palvelujen järjestämisvastuu siirtyy kunnille 1.1.2025 alkaen. Etelä-Pohjanmaan Kymppikunnat (Alajärvi, Alavus, Evijärvi, Kauhava, Kuortane, Lappajärvi, Lapua, Soini, Vimpeli ja Ähtäri) muodostavat yhteisen työllisyysalueen, jonka organisoitumismuotona tulee olemaan tarkoitusta varten perustettu Kuntayhtymä Kymppi. Perustettava kuntayhtymä tulee vastaamaan vuoden 2025 alusta alkaen valtiolta kunnille siirtyvien työvoima- ja yrityspalveluiden järjestämisestä jäsenkuntiensa alueella. Marraskuussa valtioneuvostolta saadun tiedon mukaisesti työllisyysaluetta esitetään hyväksyttäväksi. Virallinen päätös työllisyysalueista saadaan helmikuun 2024 lopulla.

Työllisyysalueen palvelusuunnitteluun sekä kuntayhtymän perustamiseen liittyvät toimet toteutetaan vuoden 2024 aikana. Kympin työllisyysalueen mittavan kokonaisuuden valmistelutehtävät on jaettu siten, että valmistelujohtaja vastaa Kuntayhtymä Kympin toiminnan käynnistämisestä ja projektijohtaja vastaa palvelusuunnittelusta.  
 

Työllisyysalueen jäsenkuntien sekä Etelä-Pohjanmaan liiton rahoittaman KYMPPI-valmisteluhankkeen projektijohtajan tehtäviin kuuluvat työllisyysalueen järjestämissuunnitelman mukainen palvelusuunnittelu, työllisyysalueen viestinnän suunnittelu ja käytännön valmistelutoimet, joiden mukaisesti työnhakijapalvelut sekä yritys- ja työnantajapalvelut toteutetaan Kymppi-kuntien työllisyysalueella. 

- Tässä muutoksessa on isoja mahdollisuuksia. Tavoitteena on tarjota palveluja työnhakijoille- ja työnantajille entistä useammin lähipalveluna, omassa kunnassa. Lisäksi muutoksessa syntyy ihan uusia avauksia yhteistyöhön, TE-palveluiden, kuntien elinkeinotoimijoiden ja muiden kumppaneiden kesken, toteaa Anna-Elina.

Vuoden 2025 alusta Kuntayhtymä Kympin palvelukseen siirtyy valtiolta noin 40 henkilötyövuoden verran resursseja. Henkilöstöä siirtyy TE-toimistosta, ELY-keskukselta ja KEHA-keskukselta.

- TE-palveluja koskeva muutos on mittava pelkästään henkilöstönkin näkökulmasta, kun työnantaja vaihtuu. Valmistelussa onkin tärkeää, että henkilöstö on myös mukana palveluiden suunnittelussa, Anna-Elina sanoo.

Anna-Elinan ja Annan työpisteet sijaitsevat Kauhavan kaupungin Kehityskeskuksen tiloissa (osoite Loppusuora 20, 62200 Kauhava).

Heidät tavoittaa puhelimitse 040 190 3260 (Anna-Elina Levijoki), 040 191 7505 (Anna Nieminen) ja sähköpostitse etunimi.sukunimi(at)kauhava.fi.