Laita hyvä kiertämään - Hyviä tekoja Vimpelissä!

Kuntalaisaloitteen perusteella Vimpelin kunta käynnisti Suomi100 – 100 hyvää tekoa Vimpelissä kampanjan.
Jatketaan kampanjaa ja kerätään hyviä tekoja Vimpelissä jatkossakin.

Kaikilla on mahdollisuus tehdä pieni tai suuri teko ja samalla antaa lahja omalle yhteisöllemme myös täällä Vimpelissä. Kampanjaan ovat tervetulleita osallistumaan niin yksityishenkilöt, yritykset ja yhteisöt kuin poismuuttaneet ja takaisinpalanneet vimpeliläiset tai ei-vimpeliläiset.

Tavoitteena on saada aikaan hyviä tekoja Vimpelissä. Tekoja, jotka hyödyttävät vimpeliläisiä, tuovat iloa ja lisäävät viihtyisyyttä ympärillemme sekä tuottavat mielihyvää sekä hyvän teon tekijälle itselleen, että niille, jotka ovat hyvän teon kohteena.

Ilmoita oma tai edustamasi yhteisön hyvä teko Vimpelin kuntaan sähköpostitse osoitteeseen vimpelin.kunta@vimpeli.fi tai postitse osoitteeseen Vimpelin kunta, Patruunantie 15, 62800 Vimpeli ja keräämme luettelon hyvistä teoista.

Tarkoituksena ja tavoitteena on tuoda esille vimpeliläistä yhteisöllisyyttä ja kaikkea sitä, mitä pitäjässämme jo muutoinkin tehdään toistemme hyväksi. Laitetaan hyvät työt näkyväksi.

Vimpelissä asiat tehään yhessä – lähtekäämme tähänkin kampanjaan – kaikki yhessä!

Sata hyvää tekoa Vimpelissä:

45. Viime vuonna saimme kasaan 217 paria sukkia. Ne ovat jo löytäneet omat käyttäjänsä. Tämän vuoden tavoite on luokkasukat esikoululaisille ja ala-asteen oppilaille. Tavoite on saavutettu,155 paria on valmiina lähtemään koululle. Teko koskettaa aika monta ihmistä: sukan saajaa, heidän vanhempiaan, opettajia, eikä vähiten sukan kutojia. Jatko-osallistumme tapahtumaan

yst. terveisin Kaisa Alanen SPR Vimpelin osasto

--------

44. Vimpelin metsästysseuran talkooporukka raivasi tienvieriä Lakaniemessä kaikkien tiellä kulkijoiden turvallisuuden lisäämiseksi.
      Tästä iso kiitos heille!

---------

43. Kiitos Sinulle - kun mahdollistit jouluisen avun yli 100 kohteeseen Vimpelissä! T. Joulusukan väki

----------

42. Joku kultainen ihminen oli lanannut metsätien kävelijöille Hirsiniemessä, Jepulis!

----------

41. Osallistuttu Joulupuu -keräykseen hankkimalla lahjoja lapsille. -NP

----------

40. Olen kerännyt vanhoja valokuvia tulevaa kyläkirjaa varten. t.Marit

----------

39. MLL Vimpeli, ilahdutti Hemilänrannan asukkaita lasten ja asukkaiden yhteisellä leivontatuokiolla 28.11.2017

-----------

38. Virkattuja vaununpeittoja Vimpelissä ensi vuonna syntyville vauvoille

-----------

37. Tutustumispäivä entisen Järviseudun sairaalan ja kuntoutuskoti Lähteen tiloihin 30.11.2017, osallistui noin 100 henkilöä

------------

36. Elvytetään vanhoja Jouluperinteitä /retrokoristeet... Mari, Tuulikki, Leena ja Maria

-------------

35. Vimpeli Seuralle kiitos loistavasta joululehdestä 2017, upea katsaus historiaan... Lakaniemeläiset

--------------

34. Sankarihautakivien pesu ja rikkakasvien kurittaminen

--------------

33. Siltarumpu Rantakyläntielle.

--------------


32. SPR Vimpelin osasto järjesti ikäihmisille virkistystuokion Toimelassa 24.8.. Ohjelmassa mm. pelimannimusiikkia. Tapahtumaan osallistui liki 60 henkilöä.

--------------

31. Eläkeliiton ja SPR:n Vimpelin osasto väki avusti hoivakotien asukkaiden viemisessä jumalanpalvelukseen 10.8.

--------------

30. Aila Aho ja Anni Metsälä: Kakkurinjärven ympäristön siivous.

--------------

29. Kirsi Sänkiaho: Olin 2-vuotiaan poikani kanssa potkupyöräilemässä Vimpelin kylillä kun hän huomasi traktorin eräässä pihassa. Aikansa sitä ihasteltuaan traktorin kuljettaja Vesa Liikala kysy pojaltani haluaako tulla kyytiin, pyörä maahan ja poika innossaan traktoriin. Iso kiitos kiireittensä keskellä huomioida pieni poika Vesa Liikala T.mi:lle.

--------------

28. Rauhankartanon asukkaat paransivat pihaliittymänsä ja Eerolantien loppupään liikenneturvallisuutta niittämällä ojanpientareita.

---------------

27. Pienoisgolf- radan rakentaminen kökällä Vimpelin kirkonkylään. Kökässä olivat mukana muun muassa Esko Leppäkangas ja Voitto Jaakkola.

---------------

26. Lahjoitin kassillisen ilmaisjakeluun Novita ja Suuri Käsityö lehtiä omatorille El Veratoon, ilmaiseksi saa ottaa joka haluaa, Inkeri Kataja

-----------------

25. Matti kiittää tuttaviaan, ”oli hyvä tavata”

-----------------

24. Vimpelin Yrittäjien We love the 50's 8.7.2017 tapahtuma Vimpelin Saarikentällä

-----------------

23. Ystävien huomiointi on tuntunut hyvältä

------------------

22. Vanhojen viherkasvien näyttely Vimpelin markkinoilla, Kukkasalonki Kastanjan Eilan ja Tuulikin toimesta

-------------------

21. Lahjoitin ison ruukkukasvin myyntiin.

-----------------

20. Joukko yrityksiä Alajärveltä, Lehtimäeltä ja Vimpelistä lahjoitti Järvi-Pohjanmaan intervalliosastolle Vimpeliin jokaisen asukkaan huoneeseen televisiot . Televisioita tuli lahjoituksena yhteensä 13 kappaletta.

 (Lahjoittajia ovat Alajärven Puhelinosuuskunta/JAPO, Vimpelin Voima Oy, Järviseudun Peruna Oy (2 kpl), Alajärven Sähkö Oy, Oma SP Alajärvi (2 kpl), Vimpelin apteekki, SSHT-Lattiat Oy, Alajärven Osuuspankki, Lehtimäen Osuuspankki, Vimpelin Osuuspankki, Tekniset JAPO / JAPO Palvelut Oy)

-----------------

19. Osallistuin ystäväni kirpputorin järjestämiseen.

------------------

17. ja 18. mieheni imuroi minulle, kun itse en pysty, tiskaa yms. Mieheni käy myös auttamassa muita ihmisiä erilaisissa korjausjutuissa.

Itse autan ystäviäni aina kun pystyn. Esimerkiksi ompelen jotain pientä tai korjaan.

---------------

16. Pesäpallomuseon ulkoseinien maalaus sekä kourujen ja rännien uusiminen. Kourut ja rännit saatiin lahjoituksena sekä tarvittava nosturi ja työpanos. Kökässä olivat mukana Olli Hietala, Soile Kautianen-Hietala, Esko Leppäkangas, Markku Kangas, Matti Järvelä, Voitto Jaakkola, Oskari Bergbacka ja Matti Rinta-aho sekä Veljekset Ylinen Oy. Lisäksi työhön osallistui Isojakokunta.

-----------------

15. Naapurin päivittäinen apu arjen askareissa on korvaamaton. Auttaa niin pienissä kuin isoissakin asioissa. Naapuri auttaa siivouksissa, talvella lumen aurauksessa, kesällä ruohon leikkuussa, apuna lääkärikäynneillä ja muissakin asioinneissa. Hyväntekijän ja hänen hyvät tekonsa ilmoitti Marja-Liisa Junnila

-------------------

14. Torkkupeittoja intervalliosastolle. Intervalliosaston hoitajan Minnan facebook-päivityksen kautta saatiin 25 torkkupeittoa Intervalliosastolle asukkaiden käyttöön. Torkkupeittoja osastolle toivat yksittäiset kuntalaiset kodeistaan.

-------------

3. Eläkeliitto Vimpelin yhdistys: Eläkeliiton Vimpelin yhdistys tempaisi kunnan keskustan siisteyden ja viihtyvyyden puolesta siistimällä kirkkoa ympäröivää kiviaitaa. Talkookutsuun oli vastannut kymmenkunta Eläkeliiton vimpeliläisaktiivia. Kiviaidan päältä poistettiin heinät ja maa-aines. Tilalle laitettiin kivikkokasveja.

-------------

12. Vanhojen paikannimien keräys käynnissä, keräämistä on aloitettu Hemilänrannan palvelutalossa. Mukana ovat asukkaat, omaiset ja henkilökunta. Esimerkkeinä Lyökkösestä Suolasalmeen ja Rampakasta Iistiin. Jatketaan keräystä mm. Vimpelin markkinoilla, voi toimitta myös kuntaan postissa tai sähköpostissa vimpelin.kunta(at)vimpeli.fi.

--------------

11. Aapiskujan koulu on mukana hyvien tekojen kampanjassa juhlavuotemme kunniaksi. 28.4. koululla vietettiin vanhan ajan koulupäivää. Mukaan yhteiseen hetkeen saliin kutsuttiin lasten mummot ja papat.

--------------

10. 6.5.2017 lapset keräsi roskat Kaljakylä- Myllytie väliltä Saldo 5 pussillista ja aikuiset keräsi oksat kunnan puistoalueesta. Tmi Masan Klapi lupasi kuskata risut pois.

--------------

9. 18.3.2017 järjestettiin aivan uudenlaisella konseptilla konsertti yksityiskodissa Heini ja Pekka Ylisuutarin kotona, kultturiteko!

---------------

8. Vimpeli- seura järjesti yhteislauluillan Jäykän tuvalla 26.4.2017. Laulaa sai sydämensä kyllyydestä ja hauskaa oli!

---------------

7. Vimpelin TK sai lahjoituksena uusia ja vanhoja aikakauslehtiä. Lehdet tulivat juuri oikeaan aikaan, koska aiemmin luettavana olleet lehdet oli juuri laitettu pois. Inkeri Kataja

---------------

6. Villasukkien kutominen SPR:lle jo aiemmin monena vuonna ja yhä edelleen kutominen jatkuu. Inkeri Kataja

---------------

5. Kansalaisopiston naiskuoro esittää 29.4.2017 kevätkonsertit Hemilänrannan ja Venla ja Väinö -kodin asukkaille.

---------------

4. Saarikentällä tehdään talkootyötä viikolla 17.
Kuuluttamo- ja kirjuri- sekä palkintoraadin ja television käyttämät tilat äänieristetään. Ruukilta on saatu pellit ja kunta on antanut akustiikkalevyt tiloihin.Talkoissa mukana Erkki Ahonen, Voitto Jaakkola, Taisto Jukkala ja Jorma Tuomela.

----------------

3. SPR:n Vimpelin osasto tarjoaa yhdelle vimpeliläiselle perheelle mahdollisuuden kesäiseen reissuun Powerparkiin, Ähtärin eläinpuistoon tai Ähtärin Flowparkiin. Osasto maksaa joko:
1. Koko perheelle päivärannekkeet huvipuisto Powerparkiin
2. Koko perheelle pääsyliput Ähtärin eläinpuistoon (Ähtäri Zoo) ja kotieläintilalle
3. Koko perheelle liput Ähtärin Flowparkiin

Jätä vapaamuotoinen hakemus 1.5.2017 mennessä sähköpostilla jonnapuusaari@hotmail.com(!!! etunimen jäkeen EI OLE PISTETTÄ !!!!) tai Jonna Puusaari, Pakantie 7, 62800 Vimpeli. Perhe valitaan toukokuun alussa ja heille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Perheen valintaan vaikuttaa perheen taloudellinen tilanne ja/tai muut esitetyt perustelut. Kerro myös perheen koko, yhteystiedot ja minne haluaisitte ilmaiset liput.

Perheen valitsee SPR:n Vimpelin osaston hallituksen väki. Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti.

---------------

2. SPR:n Vimpelin osasto osallistuu 100 hyvää työtä Vimpelissä kampanjaan kutomalla villasukkia niille lapsille ja koululaisille, joilla ei ole omaa äitiä tai mummoa, joka ehtii sukat kutoa. Tarvetta on esikoululaisista aina yläasteikäisiin saakka. Tavoitteena on saada 100 paria villasukkia, jotka jaetaan vimpeliläisille lapsille. Kaikki ovat tervetulleita mukaan villasukkien tikkuamistalkoisiin. Mukaan on haastettu myös Vimpelin Eläkeliiton väki. Valmiita sukkia voi toimittaa Kaisa Alaselle, Johanna Ylitalolle, Sirkka Kalliolle ja Jonna Puusaarelle. HUOM! Sukat eivät tarvitse olla sinivalkoisia, vaan kaikki värit käyvät.

---------------

1. Siivoushaaste viikolla 18
Tänä keväänä Vimpelin kunnan työntekijät haastavat Vimpelin yritykset ja yhteisöt osallistumaan haasteeseen ja tekemään ”100 hyvää tekoa Vimpelissä Vimpelin hyväksi”. Tule sinäkin ja tuo oma ”joukkueesi” siivoustalkoihin. Talkooviikon aikana haastamme kaikki kuntalaiset Vimpelissä siivoamaan ympäristöämme roskista ja risukoista. Siivoamme roskakasat ja maanteiden varret viikolla 18 eli 1.5 – 7.5. välisenä aikana. Siivota voit toki sinulle sopivana ajanjaksona, esimerkiksi Vimpelin kunnan työntekijät siivoavat 3.5.2017

Toimi näin:
1. Ilmoita siivousjoukkueesi tekniseen toimeen ja valitkaa itsellenne siivouskohde tai pyytäkää kuntaa osoittamaan siistittävä alue.
2. Jätesäkkejä saa hakea perjantaista 28.4. perjantaihin 5.5. klo 12 saakka teknisestä toimesta.
3. Siistimisen aikana nautitaan roskien alta paljastuvasta luonnosta
5. Yhteyshenkilön kanssa sovitaan mihin jätesäkit kerätään ja mistä ne saa hakea.

Yhteyshenkilö:
Yrjö Koivukoski 044-4659 775 yrjo.koivukoski@vimpeli.f